konkolyhus_logo

Végső kedvezményezett neve: Konkoly Hús Kft.

A projekt címe Forgóeszköz finanszírozás keretében készletbeszerzések finanszírozása a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogramban.

A szerződött kölcsön összege: 25.000.000 Ft

A projekt tervezett befejezésének dátuma (2023.12.31.)

A hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Élelmiszeripari üzemek fejlesztése, VP3-4.2.1-4.2.2-1-21

A projekt címe, azonosítószáma: Technológiai korszerűsítés és megújuló energiát termelő rendszer telepítése Konkoly Hús Kft-nél, 3295844409

A szerződött támogatás összege: 51 826 951 Ft

A támogatás mértéke: 50,00%


A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A KONKOLY HÚS Kft. a Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósult projektjében a magasabb hozzáadott értékű termékek előállításához egy nagy teljesítményű kuttert, valamint 3 db húsipari címkézőgépet szerzett be automata mérleggel. Az üzem területén egy 200,7 kWp teljesítményű napelemes erőmű létesült, mely az éves energiafelhasználás 1/3-át képes megújuló energiából fedezni. A fejlesztés eredményeként a füstölt kolbászfélék érlelési ideje csökkent, metszéslapja egységesebb, külső megjelenése az apró szemcseméretből adódóan tetszetősebb lett. Megkezdtük új, csökkentett nitrit tartalmú termékek gyártását. A címkéző-mérlegelő rendszernek köszönhetően a címkézés gyorsabban és pontosabban biztosítható, így tovább nőhet az eltarthatóság.

A környezetterhelés csökkentése érdekében a kolbászok síkfóliás csomagoló anyagának egy része újrahasznosított alapanyagból készül, és húsboltjainkban a vevő kívánságára biztosítjuk, hogy lebomló zacskóba kérhesse a terméket.

A családi tulajdonú cég a fejlesztésnek köszönhetően a multinacionális vállalkozások beszállítójaként és saját bolthálózatában is növelheti az értékesített mennyiséget, és a beruházás eredményeként növekedhet a vásárlók elégedettsége és elkötelezettsége a KONKOLY HÚS terméki iránt.


A projekt befejezési dátuma: 2023.06.30.

Az Európai Bizottság EMVA-ra vonatkozó internetes oldala: https://ec.europa.eu/agriculture/

konkoly_EU